Vooraankondiging Genealogiecursus voor beginners op 7 en 21 maart, 4 en 18 april 2024 in de Meenscaar in Bedum 

In het voorjaar van 2024 ( maart-april) organiseert de Historische Vereniging gemeente Bedum in samenwerking met de N.G.V ( Nederlandse Genealogische Vereniging), afdeling Groningen een beginnerscursus genealogie.

Hoewel het een beginnerscursus heet gaat het niet alleen in op de beginselen en de meest voor de hand liggende onderwerpen, maar ook op de bronnen voor aanvullende bronnen over onze voorouders. Je kunt hierbij denken aan eigendom van onroerend goed, kranten en de verschillende andere onlinebronnen. De cursus is toegespitst op Groningen maar raakt ook aan onderzoek in aanliggende provincies.

Blok 1: Inleiding, burgerlijke stand en online zoeken daarin

Blok 2: Doop, trouw en begraafboeken, voogdij en oude rechterlijke      archieven

Blok 3: Huwelijksbijlagen, bevolkingsregister, emigratie en diverse andere bronnen

Blok 4: Genealogische programma’s, ‘waar woonde men’, kadaster registraties

 

De cursus wordt gegeven op 4 donderdagavonden vanaf 19:30 uur tot 22:00 in “De Meenschaar”, Kapelstraat 9 in Bedum.

De cursusdata zijn donderdag 7 en 21 maart en 4 en 18 april 2024. Tussen de blokken zijn er opdrachten om het geleerde in praktijk te brengen en vragen te beantwoord te krijgen. De kosten zijn € 43,00

( dit is inclusief het digitale lidmaatschap van de N.V.G. en de digitale versie van (Gens Nostra) of € 52,00 (Gens Nostra per post) tot eind 2024. Voor leden die reeds lid zijn van de N.G.V is de cursus gratis.

Het maximum aantal deelnemers is gesteld op 20. Vol is vol,

Heeft u belangstelling dan kunt u alvast een voor- aanmelding doen door een e-mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Te zijner tijd ontvangt u dan een inschrijfformulier voor  een definitieve opgave.