Agenda


Wanneer u de foto's van de Historische Vereniging gemeente Bedum wilt zien kunt u via het knopje Links gaan naar hvgb.Beeldbankgroningen.nl. Hier komen alle foto's van onze vereniging  te staan.

Activiteiten:

 4 november 2020


Persbericht                         

 

Wandeling in Bedum langs panden in de Amsterdamse School bouwstijl,

okt./ nov. 2020

De Historische Vereniging gemeente Bedum presenteert samen met VVV Het Hogeland-Bedum een virtuele wandeling langs Amsterdamse School panden.

Op verzoek van de Groninger Archieven in Groningen hebben de HVgB en de VVV Het Hogeland-Bedum de handen ineengeslagen voor een wandeling rond een thema. Doordat de Dag van de Groninger Geschiedenis niet kon doorgaan in verband met de coronacrisis is er in de provincie Groningen op verschillende manieren aandacht gevraagd voor onze Groninger geschiedenis. De Historische Vereniging gemeente Bedum en de VVV Het Hogeland-Bedum hebben voorgesteld om een virtuele wandeling te presenteren langs panden in de Amsterdamse School bouwstijl. In 2016 is er een wandelrouteboekje verschenen bij NoordPRoof Bedum. NoordPRoof heeft er nu een selectie uitgehaald van een wandeling van ongeveer een uur. Met de wandelroute in de hand volg je deze speciale route. Voor dit doel zijn er bij 15 panden en objecten borden geplaatst met een korte beschrijving. Deze borden met prachtige foto's blijven de maand oktober en november voor de objecten staan. Daarnaast kun je deze virtuele wandeling ook volgen op de website www.toerismebedum.nl. Het wandelrouteboekje, waarvan de 2de bijgewerkte druk in 2019 is uitgekomen, is bij de VVV Het Hogeland-Bedum verkrijgbaar tijdens de openingsuren. Daarnaast is het te bestellen bij noorproof.nl/boeken.

Het is de bedoeling dat de Groninger Archieven de wandelroute promoot en permanent gaat plaatsen op www.routesingroningen.nl.

Een totaaloverzicht van alle in de Maand van de Groninger Geschiedenis georganiseerde activiteiten in de provincie treft u aan onder de volgende link: https://dagvandegroningergeschiedenis.nl/programmaoverzicht. De wandeling in Bedum vindt u onder 31 oktober.

(Dit persbericht zal worden geplaatst op de websites van de VVV Het Hogeland Bedum en de HVgB. Het bericht is (grotendeels) eerder verschenen in de regionale pers)