Nieuwsbrief HVgB

Wanneer u de foto's van de Historische Vereniging gemeente Bedum wilt zien kunt u via het knopje Links gaan naar hvgb.Beeldbankgroningen.nl. Hier komen alle foto's van onze vereniging  te staan.

Historische Vereniging gemeente Bedum
Secretariaat: Pinksterbloem 8, 9781 VT Bedum, tel. 050-3011095

 

Bedum, oktober 2016 

 

     Geachte leden,

Hierbij ontvangt u de nieuwste uitgave van ons tijdschrift Zo ast was, jaargang 20 nr. 2. Het moment van verschijnen is iets later dan u gewend bent, dit heeft alles te maken met de drukte rondom het boek dat door onze vereniging wordt uitgegeven en waarover u hieronder meer kunt lezen.

Het bestuur brengt het volgende onder uw aandacht:

 

Activiteiten: 8 november 2016:  

Lezing door de bekende schrijver Frank Westerman (o.a. bekend van het boek “De Graanrepubliek”), met als onderwerp: Groningers tussen overstromingen en aardbevingen. De lezing zal plaatsvinden in het Trefcentrum te Bedum en wordt samen met de Bibliotheek Bedum georganiseerd. Aanvang 20.00 uur.

 

Wetenswaardigheden:

• Meerdere keren hebben we in het verleden melding gemaakt van “het winkelboek van de gemeente Bedum”. Eindelijk is het zover en zal het boek, dat de titel Bedrijvigheid in de gemeente Bedum 1900 – 2010 heeft meegekregen, begin november verschijnen. Onlangs bent u hierover geïnformeerd via de mail of de post. Veel leden en anderen hebben inmiddels ingetekend op het prachtige boek. Mocht u dit nog niet hebben gedaan, bestellen voor de voorintekenprijs kan nog tot 30 oktober a.s. Dit kan heel eenvoudig via onze website. Tip: Een leuk cadeau voor de feestdagen en het staat u vrij meerdere exemplaren te bestellen.

• In het Groninger Museum wordt tot 23 oktober a.s. een bijzondere collectie voorstudies getoond van de bekende Groninger borgenkaart uit 1781 van Theodorus Beckeringh. Hierbij is ook een handgetekende versie die twee eeuwen lang in een archief in Parijs werd bewaard.

• M.b.t. de legging van de laatste Stolpersteine in de gemeente Bedum kunnen we u het volgende melden. Op 9 december a.s. zullen in totaal 20 “struikelstenen” worden gelegd: 4 in Onderdendam, 6 in Bedum, 1 in Noorderhoogebrug, 4 in Zuidwolde, 2 in Noordwolde en 3 in Beijum. Het programma, de route en de tijdsplanning vindt u t.z.t. op onze website en wellicht in de pers.

 

Met vriendelijke groet,

Wilna Eggens, secretaris